Dit is de voortgezette website van het voormalige

 

Begin

Slechtziend,blind of
slechthorend

Zorg
Algemeen

Gemeente Velsen

WMO

Ouderen

Mobiliteit

Recreatie

Meer achtergrond

Weer, webcams en ontspanning

Nieuwsoverzicht

Eerder nieuws

Nieuwsbrieven

Links

Nieuwsbrief nr. 80 december 2014 - Lees en luister naar de tekst

Einde voor voormalig Gehandicaptenberaad

Afscheidslunch met bestuur, vrijwilligers en (oud)medewerkers van Stichting Welzijn Velsen.

Van links naar rechts:
Rob Struwer, Wim Polman, wethouder Robert te Beest, en Lea Roodnat.

‘Ons werk oversteeg het individueel belang’

Per 1 januari 2015 stopt Gehandicapten Beraad Velsen (GBV) als instituut waar Velsenaren terecht konden voor meldingen, vraagbaak en informatie. Enigszins moegestreden en gefrustreerd, maar zeker ook trots terug- kijkend op 20 jaar inzet, bemiddelend tussen gemeente en gehandicapten. Die frustratie maar ook het uitblijven van opvolging in het bestuur zijn de aanleiding voor het stoppen van GBV. “Wij hebben veel bereikt, maar er blijven ook nog steeds pijnpunten, zoals de eigen bijdrage voor hulpmiddelen, die er toch doorgedrukt is bij de gemeente Velsen’’, aldus voorzitter Wim Polman tijdens de afscheidslunch met bestuur, vrijwilligers en (oud)medewerkers van Stichting Welzijn Velsen.

Wmo-wethouder Robert Te Beest verzachtte de pijn met een bloemetje voor alle aanwezigen en mooie woorden: “Jullie hebben vaak de vinger op de zere plek gelegd en hebben ons regelmatig wakker geschud. Wij zien zeker het belang van participatie door gehandicapten, bijvoorbeeld door middel van een participatieraad of andere groepen. En niet alleen voor groepen, maar ook voor individuen staat mijn deur altijd open.’’

De kracht van Gehandicapten Beraad Velsen was juist de gezamenlijke inspanning. Het proces van meldingen tot actie ondernemen, onderhandelen met de gemeente in de hoop een mooi resultaat te bereiken, of het nu ging om een drempelloze entree van een buurthuis tot toegankelijkheid van het stadhuis voor alle mensen. “We hebben altijd voor de groep gewerkt’’, aldus vrijwilliger Teunie van GBV.

Tot 1 januari 2015 kan men met problemen die men als chronisch zieke of gehandicapte tegenkomt nog terecht. Maar een gezamenlijke vuist maken wordt vanaf 2015 toch een stuk moeilijker zonder Gehandicapten Beraad Velsen.